Ministrul Apărării explică de ce România riscă „deziluzii” și pierderea credibilității în NATO, din cauza POLIȚIEI AERIENE

Ministrul Apărării explică de ce România riscă deziluzii și  pierderea credibilității în NATO, din cauza POLIȚIEI AERIENE
Publicat: 15/09/2012, 10:59
Actualizat: 27/03/2019, 04:01

Ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a spus, sâmbătă, întrebat despre Poliția aeriană, că speră că „în foarte scurt timp” va fi luată o decizie politică, astfel încât România să nu își piardă credibilitatea și să fie în măsură să asigure misiunile de poliție aeriană pe întreg spațiul țării.

Întrebat de jurnaliști dacă în întâlnirile cu oficialii NATO va ridica problema Poliției aeriene române, ministrul Apărării, Corneliu Dobrițoiu, a spus că nu, pentru că „deciziile privind planificarea apărării, inclusiv planificarea operațiilor în spațiul aerian, sunt decizii naționale”.

„Deciziile privind planificarea apărării, inclusiv planificarea operațiilor în spațiul aerian, sunt decizii naționale. Din punct de vedere al Poliției aeriene, având în vedere capabilitățile limitate pe care le avem, mă refer la numărul de avioane, avioane care se apropie de sfârșitul ciclului de viață, avem provocări în sensul acesta și să sperăm că vom lua o decizie politică în timp foarte scurt, ca să nu înregistrăm deziluzii și să nu ne pierdem credibilitatea. Adică să fim în măsură să ne asigurăm misiunile de poliție aeriană pe întreg spațiul aerian al țării. În acest moment avem două avioane care sunt în lucru la Avioane Craiova pentru a le îmbunătăți ciclul operațional”, a afirmat Dobrițoiu.

El a făcut aceste declarații la Sibiu, unde sâmbătă dimineață a început Conferința Comitetului Militar al NATO, la care participă șefii apărării din cele 28 de țări membre ale Alianței și alți aproximativ 300 de oficiali.

Lucrările au fost deschise de președintele Comitetului Militar al NATO, general Knud Bartels, și de ministrul român al Apărării, Corneliu Dobrițoiu.

Șefii apărării din cele 28 de țări membre ale NATO vor discuta la Sibiu despre operațiile Alianței aflate în desfășurare, precum și aspecte-cheie de pe agenda organizației.

Potrivit reprezentanților MApN, conferința se va concentra pe provocările mediului general de securitate, precum și pe operațiile aliate aflate în desfășurare în Afganistan și în Balcanii de Vest. Discuțiile se vor axa, de asemenea, pe stadiile transformării NATO și pe revizuirea structurii Statului Major Militar Internațional (IMS), care este partea executivă a Comitetului Militar. Conferința se va încheia cu alegerea noului director general al IMS.

Invitați speciali ai președintelui Comitetului Militar al NATO sunt ambasadorul Stephen Evans, asistentul secretarului general al NATO pentru Operații, și generalul-locotenent Arne BÃ¥rd Dalhaug, comandantul Colegiului de Apărare NATO de la Roma.

În marja conferinței, generalul-locotenent Ștefan Dănilă, șeful SMG, gazda reuniunii, va avea întâlniri bilaterale cu omologi din alte țări, în cadrul cărora vor fi abordate aspecte privind participarea țării noastre în teatrele de operații la misiuni aflate sub mandat NATO, procesul de transformare a Armatei României și modalitățile de întărire a cooperării militare bilaterale.

Aceasta este prima reuniune a șefilor apărării în acest format, după summit-ul NATO de la Chicago, și prima care se desfășoară în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Descoperirea care ne face să regândim modul în care a apărut viața pe Pământ”. Ce...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Rechinii din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv la cocaină. Experții trag un semnal...
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Vremea 23 iulie - 19 august 2024. De joi, temperaturile scad în toată ţara. Val...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Gafă de proporţii comisă de Adidas: a creat un model de încălţări în amintirea JO...
Un telescop de pe orbita Pământului, LOVIT de un obiect cu viteză foarte mare
Telefoanele mobile sunt interzise. S-a dat ordinul. Cei care le folosesc riscă închisoare
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea...
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
O adevărată „mină de aur”: 800 de tipuri de grâu ar putea salva lumea